De praktijk is vanwege onze zomervakantie gesloten van zaterdag 17 juli t/m zondag 8 augustus. Voor spoedgevallen kunt u deze weken terecht bij Huisartspraktijk Karstel: 010-4774895 

Vaccinatie door de huisarts

Huisartspraktijken verzorgen de vaccinaties voor alle patiënten geboren in 1956 t/m 1960. Alle overige jaartallen worden opgeroepen door de GGD.

Eerste vaccinaties
Op dit moment hebben wij iedereen van onze cliënten geboren in 1956 t/m 1960 per brief opgeroepen of telefonisch geprobeerd te bereiken. Heeft u onze oproep niet ontvangen, maar wilt u wel gevaccineerd worden, stuurt u dan een e-mail naar info@huisartsvanderpoel.nl.

Na onze vakantie zullen wij de cliënten die we telefonisch niet konden bereiken alsnog per e-mail proberen te bereiken of een oproepbrief per post sturen.

Tweede vaccinaties
Alle leveringsdata van vaccins aan onze praktijk zijn inmiddels bekend. Wij zullen in de week na onze vakantie (vanaf 17 mei) met alle mensen die door ons gevaccineerd zijn contact opnemen om de tweede prikafspraak in te plannen.

Opgeroepen door de GGD, maar al geprikt door ons
Voor de patienten die reeds een AZvaccin hebben en nu een brief van de GGD krijgen. U wordt door ons gevaccineerd voor de 2e vaccinatie. Wij hebben alles netjes doorgegeven maar landelijk schakelen van data is niet goed geregeld door RIVM.

Oproep voor mensen met een medische indicatie
Iedereen met een medische indicatie (griepselectie) geboren tussen 01-01-2003 en 31-12-1961 zal door de GGD gevaccineerd worden. In de eerste drie weken van mei kunt u een uitnodiging verwachten. Deze uitnodiging wordt niet door ons verstuurd, wij weten dan ook niet precies wanneer u deze zult ontvangen. 

Toestemming:
Via de website van het RIVM kunt u uw vaccinatie en het bijbehorende batchnummer zien: mijn vaccinaties

We hebben de afgelopen week berichten ontvangen van cliënten die door ons geprikt zijn, maar waarvan de informatie nog niet te zien is op deze website. Wij hebben alle vaccinaties ingevoerd en doorgegeven en afgelopen week nagevraagd waarom deze vaccinaties nog niet altijd zichtbaar zijn. Het RIVM gaf de volgende reactie:

De reden dat uw vaccinatiegegevens nog niet zichtbaar zijn op het cliëntportaal RIVM, heeft geheel te maken met de aanlevering en verwerking hiervan. Hier is helaas geen tijdslot aan te hangen door de grootschalige aanleveringen van vaccinatiegegevens en de zeer secure verwerking hiervan om foutieve registraties te voorkomen.

Alle ontvangen vaccinatiegegevens worden na uiterst grondige controle op correctheid verwerkt en geregistreerd in het cliëntportaal RIVM en dit kan helaas langer duren.

Wij hebben alle vaccinaties doorgegeven en geen invloed op de verwerking door het RIVM. 

Vaccin:
Wij vaccineren met AstraZeneca. We hebben geen andere vaccins tot onze beschikking en kunnen ook geen uitspraak doen over de beschikbaarheid van andere vaccins als u geen gebruik maakt van uw uitnodiging. Wilt u meer informatie over het vaccin AstraZeneca, dan verwijzen we u graag naar de volgende websites: 

Mag of wilt u geen vaccinatie?
Als u geen vaccinatie mag of wilt horen wij dit wel graag van u. Wij kunnen uw vaccin dan reserveren voor iemand anders. 

Klik hier voor een korte infographic over de vaccinatie.